Fullfart mot helgen

Idag har jag försökt mej på att göra knäckebröd av frön enbart. Allt enligt LCHF... Men ack vad jag bedrog mej, Det blev frasbröd. Måste nog ha i lite mjäl iallafall. Ska pröva om det funkar med mandelmjöl.Vi får se ananrs blir det lite mjöl iallafall. Men det blev ganska gott iallafall. Men lite för länge hade dom vart i ugnen men HEY.. jag lär mig. Jag har en underbar vän , E, hon e kung i köket!! Ska be om hennes recept och sen om det oxå går åt pipan får jag helt enkelt lägga in en beställning,, ;)

Annars bjuder helgen på allt annat än lugn! Jag bara älskar det! Vi ska umgås med folk!!!!!!!!!!!!!!! Det var ju inte igår om man så säger.
Jag går ut starkt på fredagen men att ta ett litet party med min söta vän Fru S.. Vi ska äta ute och gå på Nordman!! Kommer blir hur mysoch skoj som helst! Det är evigheter sen vi umgicks!!!! Alldeles för länge! Har vi tur så får vi med oss underbara Herr & fru S oxå.. :) En annan underbar kär vän med sin man. :) Min älskade Herr Ö får stanna hemma denna gång pga av <tt vi inte har barnvakt denna kväll. Men det är som det är och han har ju snart en NYC resa att se fram emot, :) Men det är han väl värd oxå!! <3 
Ja det kommer bli en nostalgikväll eftersom Nordman spelades ofta när vi var yngre och skulle ha fest!!!

Sen på lördagen upp i ottan och iväg till hallonbacken för att åka bob med underbart söta Lilla C med mamma M och Pappa M. :) Tjejerna är hur glada som helst! Detta ser vi fram emot!!! Efter pulkbakce och grillning så blir det en lugn eftermiddag eftersom Herr Ö ska jobba och vi övriga tar en tjejmyseftermiddag, :)
På söndag så blir det Bobkalas på fm eftersom söta lilla O fylelr 1 år. Så då åker vi iväg och åker bob med henne och hennes busige storebror E samt föräldrar. :) Som vi längtar. Och efter lunch så åker vi hem och då kommer en annan söt liten tjej , Fröken D , och hälsar på oss, Det är första gången hon kommer och hälsar på och gissa om tjejerna är nöjda. Ja sen börjar helgen lida mot sitt slut och jag skulle tro att det är vi med men glada och lyckliga för att vi har vänner som vill umgås med oss. :)Kommer det se ut så här tro????
Ja med tanke på hur livat det är när dessa tjejer träffas och leker så förvånar det mej inte. :)

Nu är det snart sovdags... Imorgon ska jag handla en liten present till söta lilla fröken O.

Kram

KÄRLEK!!!!!

Kan inte säga annat är KÄRLEK!!!!

Igår kom min älskade man hem lite senare än jag tänkte.. Han hade jobat över lite och jag var väl inte direkt nöjde men inte heller hängde jag upp mig på det, Det vara bara det att jag lagat mat och väntat på att äta med barnen som var hungriga,, hahahahaha
Ialalfall så kommer han äntligen hem och vi sätter oss och äter,, Maten var för övrigt inte alls lika god som jag tänkt. Chorizo och sallad till oss och korv med mos till barnen. Chorizon var liksomitne god igår.. Mycket märkligt.
Men då säger min underbar MR Ö till barnen
- Ska jag berätta vilka som kommer imorgon? EN hemlis. Som ska lägga er imorgonkväll??
- Nä vem då säger tjejerna.. Vilket jag med undrar?? FÖr nu fattar jag ju inget..
- Jo farmfar och farmor för mamma och pappa ska "jobba"..
Vi ska gå på bio säger MR ö till mig!! TJOHOOOOOOOOOOOOOO!!!!!!!!Min underbare man har skaffat barnvakt och bokat in biljetter till Hamilton ikväll!!!
KÄRLEK!!!!!
och inte nog med det så har han fixat barnvakt en lö - sön oxå..
I´m in heaven!!! hahahaha


Det är inte så ofta vi har sån barnvakt. Iofs beror det på vad/vem man jämför med.
Vi har barnvakt när vi behöver för jobb och sånt!! Och det är nåt vi värdesätter enormt så därför vill man ju som inte uttnyttja den för mycket för att nån annan ska ta hand om våra barn, Barnens farmor och farfar ställer upp otroligt ofta och är hemma hos oss väldigt ofta!
Vi är dödens tacksamma för det!!!!!!!!!!!!!!!

Men nu ska jag alltså på dejt med min underbara man!! så vad ska jag då ta på mig, ;)
Det ska bli så skoj! Jag längtar!

Nu ska jag bara städa undan så farmor och farfar kommer in i huset.. ;)

Kram på er alla !!!!!

Jag är kär!!! ;)Jag älskar dig!!!!!!
(även alla andra dagar oxå) ;)

Semla el fettisdagsbulle???

Ja vad säger du??
Har sett dessa skapelser börja dyka upp på hyllorna överallt. Människor frågar om semelbullar (eller heter det semlebullar) i butiken och på cafeer finns dom klara att handla och bara mumsa i sig.. :)

*******

Fettisdagen, eller något ålderdomligt vita tisdagen (en beteckning som dock även något oegentligt används för tisdagen i stilla veckan), i Finland fastlagstisdagen, är i kristen tradition tisdagen efter fastlagssöndagen, 47 dagar före påsk. Dagen är därmed rörlig, och kan infalla som tidigast 3 februari och senast 9 mars. Fettisdagen är den andra av de tre dagarna i fastlagen, dagarna före fastan, där den första är blå måndagen och sista askonsdagen.

Namnet fettisdag är bildat av "fet" och "tisdag", där fet syftar på all god mat som brukade ätas på fettisdagen. Ordet är belagt sedan 1594.

********

Tycker du om semlor? Brukar du tjuvstarta eller är du semeldagen trogen????? Jag får nog vackert vänta på den speciella dagen med tanke på att en semla är väl inte riktigt GI vänlig men går sannerligen att göra om skulle jag tro så den blir det men jag väntar ett tag till. :)
Den som väntar på nåt gott.. ;)

Jag vill försöka hitta på några alternativ.. och det finns ju saffranssemlor och chokladsemlor. För min del kommer det nog luta åt en chokladsemla. MUMS!!!


Bilder : google


Vilken semla gillar du???