Min egen superhjälte....

Elvira har fortfarande fått vara hemma då hon äter penicillin och inte vart helt kry. På söndag så är det Elviras namnsdagskalas då vi har för några år sen börjat med det för att tjejerna ska få sin egen födelsedag. Så nu på söndag är det elviras egna dag. Vi har då gjort så att de får bestämma vad vi ska äta till middag och sen gör vi tårta och de får 2-3 paket . Som ett kalas fast inom familjen . De är supernöjda och jublar varje gågn det är dags. Vi kär en gång om år. :) Så på söndag är det superhjälte kalas så idag har elvira och jag syt en superhjälte dräkt till E och hon är sååååå nöjd. !! Jag vinner inga priser för denna men det var superskoj att hjälpa henne med detta och hon har kommit på detta själv . Sen ahr vi hjälpts åt med att fixa till den, :) BIld kommer senare, Nu ska vi göra oss klar för lite kultivering på museet. :) kram kram

.... KÖPSTOPP.... LISTBEROENDE.....

Nån som haft ett köpstopp nån gång???? Jag pratar om ett seriöst och hållbart köpstopp???? Inte jag men ack så stolt jag skulle vara över mej själv om jag fixade det nån gång i livet!!!! Jag har läst en massa bloggar om det. Läst hur folk blir glada och slås med häpnad hur enkelt livet blir till en viss del och väldigt svårt samtidigt. Jag har tänkt tanken och 2 dagar senare har jag handlat nåt onödigt! Eller mindre viktigt i vartfall.. Folk sparar pengar men framförallt kvalitetstid med sin familj. Det är ju nåt jag ser fram emot. Tror kanske inte att man sparar jättemycket pengar och speciellt inte då som student men man kanske kan se vad man slänger bort pengar på och vart man bokstavligen slänger bort pengar. Jag vet vart vi slänger bort onödiga pengar.. I maten. Vi slänger väldigt mycket mat, man får ju dåligt samvete.. och jag köper alltid den där xtra grädden eller creme fraichen , för man vet ju aldrig.. Det är ju bara det att dessa går direkt i soppåsen kan man säga för de hinner alltid gå ut. Jag gör matlist och handlar lite xtra.. MEN jag har blivit bättre.. :) Fast listorna.................. Och matlistor skriver jag till förbannelse!! Ja jag törs nog lova att jag är listornas drottning i alla listkategorier!!!!!!! I skrivande stund har jag lyckats åstadkomma 7 st listor ... Gahhhhh.. Sjukt beteende jag vet!!!!!!!!!!!!!! Men ack så skoj! :) det är matlistor, handlingslistor, städlistor, att göra listor, packlistor, skollistor, renoveringslistor, kasta listor, sälja listor, You name it och jag har en lista för det med!!!!!!!
Tack och hej nu åker mina listor och jag snart på affären. ;)

Sakta men säkert

går hon ner för räkning denna bassiluskan... Men än är hon inte borta men jag har betydligt gladare barn det är då säkert. Idag är vi hemma igen och att försöka plugga med två barn varav ett är friskt och ett är betydligt friskare än förra veckan är det en utmaning som heter DUGA!!! SÅ nu passar jag på att skriva lite medans de ritar i en målarbok men av energin att döma så lever jag på sekunder.. Det är nu mammans kreativitet ställs på prov... För att mota Olle i grind som det så fint heter. Så vi kommer roa oss en stund med att handla mat.. OCH där just i detta nuet sprang båda upp till sina rum och lekrum.. Överskottsenergin från förra veckan gör sig påmind vill jag lova och däremellan snor och hosta som visar sig och lite vila.. Eftersom öronen oxå verkar börja funka igen så ser det ljust ut.. dvs ingen lyssnar längre.. hahahahaha om en stund så kan det hända vi får ett bord till lekrummet oxå så då tänker jag att det går bort lite tid däruppe till att pyssla för de små och jag får lite mer pluggtid..
Nä nu är det dags att fixa lite .. kram