Hinner jag ha en ledig dag idag????

Idag har jag en ledig dag! Vilket kommer bestå av en dusch och plock hemma, Sen iväg till min mormor och hälsa på. Där kommer jag förmodligen få höra att jag åkt till henne och hälsat på utan barnen så jag kanske ska åka med barnen iallafall. :)
Den består oxå i att fixa lite med akassan och boka lite möten ,, så allt faller på plats.

Dåligt samvete för att jag har jobbat mycket och inte träffat mina barn så mycket.. Ännu mera dåligt samvete då barnen just nu är på dagis. Jo vi säger frotfarande dagis fast det heter förskola... Jag vet det är nervärderande och allt det men jag ser det inte så,, Jag anser att det är lika bra iallafall.. Men av respekt ska jag försöka lära mej att säga förskola mera.. :)

Jo middag ska planeras och barn ska hämtas.. JAg ska iväg och handla lite grejs inför en lite happening som jag planerar framöver.. :)

Jag har en tvätt som skriker till mej att den ska strykas...
Försöka hinna med att åka ut till en vän,, Ja tiden rinner iväg och kommer jag hinna?? knappast så vad är det egentligen för vits att ens försöka då jag redan på förhand vet att jag inte hinner,, Nä jag slår på tv:n och sätter på mej lurar så hör jag iallafall inte hur tvätten skriker åt mig,, ;)

puss på er!!

Var jag syrian i mitt tidigare liv????

Ja jag börjar undra!! Har suttit på kollat på det nya programmet " Mitt stora feta syrianska bröllop" och bara älskar det!! Fatta vilket röjj och vilken glädje och vilket folk.. hahahaha
Långt ifrån svennelivet så det går inte ens att fatta.. ;)
Det är glitter och bling och glamour och dyra bilar och massor med människor.. Precis som jag vill ha det,, ;)
Så där lagomt jobbigt och svettigt som många av oss svenskar nog skulle tycka det var.. Kramas och pussas och hälsa och stojja,,
Jag vet inte jag kanske tänker helt galet men sanningen är ju den att vi lever två skillda världar. Vi sitter hemma i vårt hus och äter vår middag varje dag vi i familjen,, Skillnaden är att familjen i vår vardag består av just föräldrar och barn.. Inte hela släkten .. hihi.. Vilket vi skulle tycka var jobbigt eftersom man inte är van vid det..
Men jag tycker liksom att det skulle vara såå mysigt och trevligt med lite mer folk runt middagen.. kanske inte jämt men ändå..(svenskt jag vet) :)
Nu vet jag ju att det vi ser på tv är ju rosaskimmer så det sprakar om det men iallafall.
Jag har varit på ett svenskt/syrianskt bröllop och jävvlarrrrr vilket röj det var.. Alla var glada och det stojjades och dansade så golvet sviktade,, och jag ljuger verklgien inte,, jag var ärligt rädd att vi skulle komma igenom och hamna på bottenplan innan kvällen var slut!! hahahahahahaha Det är en helt annan stämning på nåt vis,, Jag har varit på många bröllop men inget är i närheten av det bröllopet,, Därmed inte sagt att våra bröllop är tråkiga.. Missförstå mej rätt.. Men jag kan inte hjälpa att undra vad det är som gör att vi inte är mer "öppna"??? Jag vill ha allt det där med folket hemma och alla hjälper till och pratar och stojjar och fixar och grejar.... Men nånt stoppar.. Man ska ringa innan man kommer och hälsar på, försöka laga goood mat och fixa och dona.. städa och ha det fint.. man vill inte störa eller vad är det som gör det??? Jag vet inte.. jag vet bara att jag är glad att ingen ringer på dörren vissa dagar när det ser ut som en bomb och en orkan samtidigt har smällt i hemmet.. dammet ligger tätt och tvätten i högar.. visserligen är det inte ofta tvätten ligger i högar för det sköter Herr Ö om men iallafall.
Jag skiter i om det ser ut så hemma hos nån annan då jag hälsar på men om jag skulle vara i den sitsen så skämms jag nånting kopiöst..
Jag inser att den första jag måste ta itu med är mej själv.. Om inte jag funkar på det viset så varför skulle nån annan funka så i mitt sällskap???? Att detta mail blev svammel märker jag ju och ingen poäng kommer heller fram utan detta blir mest funderingar och fria tankebanor..
Efter en stunds tankegång kanske detta blir ändrat eller så kommer jag på nåt bättre..
Ett vet jag iallafall.. jag måste börja med mig själv och styra upp mitt liv så vi kan börja leva mer oplanerat.. hahahahaha
vad jag vill ha ut av detta.. ????? Ju mer jag tänker ingen aning..hahahahahahahaha

Kanske har jag vart syrian i ett tidigare liv och det hänger kvar.. hahahahahahaha Men jag bara älskar att allt är så välkomnande.. Jag har levt med en person som inte är svenskfödd.. Ja det slutade inte bra men tiden det var bra var det verkligen bra och på det sättet ..
Jag vill inte på nåt sätt byta ut min familj eller så!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jag har det bra idag på bästa tänkbara sätt,, JAg har en man som jag älskar och två underbara barn.
Vi har ett hem och mat på bordet.. Men ändå kan jag inte låta bli att tänka på att vi egentligen bara jobbar och lämnar barn på daigs och städar och tävttar och skjutsar till aktiviteter.. Man hinner liksom inte umgås med vänner på det sätt man vill..
Jag vet jag har tappat tråden fööör lääääääääääääängesen,, hahaha

Kanske beror det på att jag inte har nån stor släkt över huvudtaget.. Vi har inga familjemiddagar så ofta,, inga familjentraditioner att tala om .. Detta är något jag försöker ge min egen lilla familj.. Jag vill liksom ha allt det där.. Påskmiddag med hela familjen samlad.. Julen vill jag fira med alla och då menar jag ALLA på sammaplats..
vilket inte går för man har sina respektive familjer och få allt att klaffa är en mindre bedrift.. hahahaha

Nu vill jag inte säga att det inte finns problem och tragik i andra syrianska familjer... inte så och att det blev just syrianskt har väl att göra med programmet jag såg,, hahahaha

Men håll med om att det är skillnad p ådessa två bröllopsprogram.. Tidigare gick ju ett bröllopsprogram som hetter 4 bröllop om jag inte minns fel.. jämför det och detta program och ni förstår vad jag menar.. Det är miiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiil emellan,,

Till sist och syvenes när jag tänkt klart så är jag nog typiskt svensk iallafall.. Tänk att ha 15 pers till middag varje dag... Tänk vilken disk.. och vilket matkonto och vilket stoj och vilket liv,, vilken planering, vilket jobb att laga maten.. duka fram.. Många som ska äta, hämta mat och prata.. skratta och må sä där förfärligt gott .. Man kanske tom måste baka en liten kaka som efterrätt.. liten??! njae snarare större om alla ska få sig en bit.. och då blir det ju ännu mera jobb och kostnad.. ännu mera disk..
och tänk sen ska det vara bling,, massor med bling,,, glamour,, snygga saker och kläder.. nä men ojj vad jobbigt.. och snygga skooor... mitt i vardagen???!!!!! ska jag byta ut mina sköna foppatofflor??!!! Njae  var jag egentligen syrian när jag tänker efter???!!! ;)

Puss på er

Underbara höst

Slutet på förra veckan och helgen gick i sjukans tecken för mig.. Jag fick sjukskriva mej för att blir frisk.. Och nu är jag så gott som frisk.. Eller ja,, så frisk jag kan bli då.. ;) Men söndagen vågade jag mej ut och tog en dag med familjen,, Lite röj på gården och sen ut i skogen med söta barnen och min älskade man.. :) Vi skulle plocka höstlöv för att göra fina höstteckningar och pyssla.. Tjejerna älskar att gå i skogen. Jag passade på att ta med mig kameran och här är lite höstmys!! :)

Jag älskar er !!!!!!!!!!!!!
Älskade Olivia!!Älskade Elvira!!Det var en underbar dag!!! Kvalitet ut i fingerspetsarna!!

En sån dag man fick glömma allt sitt dåliga samvete över att man jobbar mycket och inte
hinner med så mycket som man kanske vill när man jobbar..